MijnDakJouwDak: bekijk LIVE de resultaten van de zonnepanelen op het Streekcentrum.
Klik hier >

Duurzame energie, ook onderweg

Een initiatief van Den Hâneker

Het project 'Even opladen' bestaat uit drie delen:

De oplaadpalen:
Het idee is om in de streek energie op te wekken met zonnepanelen en deze energie beschikbaar te stellen aan mensen met elektrische fietsen of chauffeurs van scootmobielen.
De palen staan verspreid over het gebied Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Uitgangspunt is dat op elke plaats in het gebied binnen 10 kilometer een oplaadpaal binnen bereik is.
De palen zijn geplaatst op locaties waar ook iets te doen is. Het opladen vraagt enige tijd en het hoort bij deze streek dat men de tijd niet in ledigheid doorbrengt…

Folderkast:
Bij elke paal vindt men ook een folderkast. Het idee is dat men tijdens het opladen even in de folderkast kan snuffelen om te kijken wat er allemaal nog meer te zien en te beleven is. De ondernemers zorgen er voor dat de inhoud van de kast actueel is, dat er voldoende variatie is en dat er zoveel zijn, dat men exemplaren waar men interesse in heeft ook kan meenemen.

Routeboekje:
Het derde deel van het project is de ontwikkeling van een routeboekje. De fietsroutes verbinden de adressen van de oplaadpalen met elkaar. Op de kaarten zijn de oplaadpunten met een horecagelegenheid aangegeven. De wens van de makers is, dat u er veel plezier aan zult beleven.

Meer informatie: www.denhaneker.nl/jouw-dak-mijn-dak/even-opladen