MijnDakJouwDak: bekijk LIVE de resultaten van de zonnepanelen op het Streekcentrum.
Klik hier >

Energiecafe Windenergie Woensdagavond 27 November

Geplaatst op 19 november 2013 - 14:05 uur

 

Windenergie, toen en nu!

Om ons heen verschijnen grote moderne windmolens. Voorzover ik weet, staan er nog geen in de Vijfheerenlanden. Althans niet die van het moderne soort.
Is dat een zegen, of juist niet, wat vinden we daarvan? Welk gedeelte van de energievoorziening in de Vijfheerenlanden zouden we met windmolens kunnen afdekken, en zouden we dat moeten willen? Wat betekent dat voor onze lokale economie? En hoe was dat eigenlijk vroeger?
In het energiecafé van 27 November zal door Judith Vlot van AgentschapNL en Max Zevenbergen van Natuur- en Milieufederatie Utrecht, ieder vanuit het eigen perspectief, ingegaan worden op deze en alle vragen die bij u leven! Tevens zal door Piet Kastelein van de Stichting Herbouw Wipkorenmolen verteld worden over de historische betekenis van windenergie in de Vijfheerenlanden en de plannen tot het herbouwen van een Wipkorenmolen in de Uiterwaarden bij Vianen!
Deze avond zal georganiseerd worden in het Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 97. De zaal gaat open om 19.30 uur . Uw deelname kost slechts een mailtje naar info@energiewinkel.org. Het aantal deelnemers is vanwege de ruimte beperkt tot 40! Let dus op: Die het eerst mailt, het eerst maalt!
Als u specifieke vragen hebt, dan kunt u ze vooraf stellen. Vul het formulier hieronder in, dan weet u zeker dat u een antwoord krijgt.
Geef deze uitnodiging ook door aan vrienden en bekenden. Laten we er voor zorgen dat we op deze avond met elkaar een goed gesprek hebben over de mogelijkheden en onmogelijkheden van windenergie in de Vijfheerenlanden.
Bijdragen van AgentschapNL, Natuur en Milieufederatie Utrecht en Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen.
 
Datum en tijd: 27 november 19.30 uur 
Plaats : Stedelijk Museum Vianen


Ander nieuws:

  • 08 maart - 14:40 - Energiecafe’s van start
  • 24 december - 12:37 - Nieuw duurzaam initiatief: Energiecoöperatie De Knotwilg
  • 13 december - 18:13 - Het streekcentrum bereidt zich voor op het nieuwe seizoen
  • 21 november - 10:01 - Energie agrariërs 27 november