MijnDakJouwDak: bekijk LIVE de resultaten van de zonnepanelen op het Streekcentrum.
Klik hier >

12 OKT: Duurzaamheidsmarkt Centrum Leerdam

Geplaatst op 24 september 2013 - 14:12 uur
Leerdam centrum

Duurzaamheidsmarkt Centrum Leerdam, 12 oktober

12 oktober 2013: 10.00 – 15.00 uur
Eerste duurzaamheidsmarkt Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in centrum Leerdam


Op zaterdag 12 oktober wordt op het Kerkplein in het centrum van Leerdam de eerste regionale duurzaamheidsmarkt gehouden. De gemeenten Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard en Zederik hebben, samen met de Stichting BluawZaam, de handen ineengeslagen om deze markt te organiseren en aantrekkelijk te maken voor jong en oud.


Van 10.00 uur tot 15.00 uur bruist het van energie in de Kerkstraat van Leerdam. Tijdens de duurzaamheidsmarkt krijgt u veel ideeën hoe energie, het milieu en geld te besparen.

U kunt kennismaken met bedrijven en leveranciers van o.a. zonnepanelen, groene daken en gevels, isolatiematerialen, energiescans van uw woning, E- mobiliteit. Streek, biologische en fair trade producten. Ook zijn natuurorganisaties vertegenwoordigd. Ondertussen kunt u genieten van  leuke en prikkelende voorstellingen voor jong en ouder.

Speeddate met de wethouders


Bent u ook zo benieuwd naar hoe duurzaam de wethouders nu zelf zijn en heeft u ideeën over hoe de regio kan verduurzamen? Sluit dan aan bij het speeddaten met de wethouders. Zij zijn er klaar voor!

Zelf deelnemen aan de markt?

Bent u ondernemer of produceert of verkoopt u een duurzaam product? Zet u zich in voor duurzaam ondernemen?  Dan is dit uw kans om uw producten en/of diensten te promoten tijdens de Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 12 oktober 2013.
Bent u een bewuste consument en wilt u uw ervaringen en inzet delen met andere bewoners ook dan bent u van harte welkom!!!

Schrijf u nu in!


Meld u aan voor deelname aan de markt door een mail te sturen naar j.bijkerk@leerdam.nl. Doe dit uiterlijk 1 oktober om verzekerd te zijn van een plek.

PROGRAMMA

Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u op de markt kennismaken met duurzame producten bij meer dan 20 kramen. Daarnaast worden er de hele dag door diverse activiteiten georganiseerd. Het programma is als volgt:
10.00 uur     Optreden van de Leerdamse groep Schiet Niet, die op een ludieke manier duurzaamheid onder de aandacht brengt.
10.15 uur    Officiële opening door de 4 wethouders
11.00 uur    Speeddaten met de 4 wethouders
11.30 uur    Workshop Afrikaanse percussie met Tim van der Veen van Duizendpoot Percussie
12.00 uur    Optreden van Schiet Niet
13.30 uur    Laatste optreden van Schiet Niet
14.00 uur    Voorstelling Ridder Rommel en Prinses Hergebruik door het Aldo Theater
15.00 uur    Afsluiting markt

DEELNEMERS AAN DE MARKT (DE LIJST GROEIT GESTAAG):

* Quist Vloerisolatie * iChoosre * NME Centrum Gorinchem * MW van Gaalen * Zon & Zo * Groene Energieshop B.V. * Green 4 Solutions * Koston * Wereldwinkel * Waifer * Ad de Jong Supermarkt * Asbest Alliantie * Energieminder * Delftland-Asia * Volt Electro Groep * Profound Solutions * GroenDak * Adviesbureau Deelen * Suntechnics


Ander nieuws:

  • 08 maart - 14:40 - Energiecafe’s van start
  • 24 december - 12:37 - Nieuw duurzaam initiatief: Energiecoöperatie De Knotwilg
  • 13 december - 18:13 - Het streekcentrum bereidt zich voor op het nieuwe seizoen
  • 21 november - 10:01 - Energie agrariërs 27 november